Συνταγή για πατατοσαλάτα με καρότο και πάπρικα
Εύκολη συνταγή
Ένα ελαφρύ γεύμα - Μια νοστιμότατη πατατοσαλάτα με καρότο και πάπρικα
Αν θέλετε ένα ελαφρύ γεύμα για το μεσημεριανό σας, φτιάξτε μια νόστιμη και εύκολη πατατοσαλάτα με τριμμένο καρότο και ραπανάκι. Ωστόσο τα υλικά που θα κάνουν τη διαφορά είναι το τζίντζερ και η γλυκιά πάπρικα.
Υλικά για πατατοσαλάτα με καρότο και πάπρικα
- 1 κιλό πατάτες (κατά προτίμηση βιολογικές)
- 3 καρότα μεγάλα (κατά προτίμηση βιολογικά), τριμμένα
- 10 ραπανάκια (κατά προτίμηση βιολογικά), κομμένα σε φετάκια
- 1 κουτ. σούπας κοφτή πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη (προαιρετικά)
- ο χυμός από 1/2 λεμόνι
- 120 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί (ή μηλόξιδο)
Συνταγή για πατατοσαλάτα με καρότο και πάπρικα
- Για να φτιάξουμε πατατοσαλάτα με τριμμένο καρότο και πάπρικα, ξεκινάμε βράζοντας σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις πατάτες, για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
- Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
- Βάζουμε τις πατάτες σε σαλατιέρα, προσθέτουμε τα καρότα και τα ραπανάκια, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το τζίντζερ και αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε.
- Βινεγκρέτ
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα υλικά με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.