Εύκολη συνταγή για ατομικά ελιόψωμα
Θρεπτικά και αφράτα
Μαγικά ψωμάκια με απλή γεύση που θα σε χορτάσουν στο γραφείο, το σχολείο ή στη βόλτα σου
Αυτά τα ψωμάκια φτιάχνονται πάρα πολύ απλά. Η συνταγή είναι η γνωστή, κλασική του ψωμιού με μαγιά, αλέυρι και νερό, απλά στο τέλος προσθέτετε και τις ελιές της αρεσκείας σας.
Υλικά για ατομικά ελιόψωμα
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά νερό χλιαρό (όσο πάρει)
- 1 κούπα ελιές μικρές, χωρίς κουκούτσια
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες (προαιρετικό)
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- σουσάμι για πασπάλισμα
Συνταγή για ατομικά ελιόψωμα
- Ξεκινάμε διαλύοντας τη μαγιά σε 1/2 κούπα χλιαρό νερό (προσοχή, όχι ζεστό!).
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται, για να πετύχουμε ένα ζυμάρι ελαστικό και αφράτο.
- Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 28 ίσα κομμάτια, τα πατάμε λίγο να πλατύνουν και βάζουμε στο κέντρο του καθενός από λίγες ελιές με κρεμμύδια.
- Κλείνουμε τα μπαλάκια φυλακίζοντας τη γέμιση στο κέντρο και τα πλάθουμε ξανά σε μπάλες.
- Τα τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο (περίπου 45 λεπτά).
- Τα αλείφουμε με νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου 40 λεπτά.