Αυτά τα ψωμάκια φτιάχνονται πάρα πολύ απλά. Η συνταγή είναι η γνωστή, κλασική του ψωμιού με μαγιά, αλέυρι και νερό, απλά στο τέλος προσθέτετε και τις ελιές της αρεσκείας σας.

Υλικά για ατομικά ελιόψωμα 

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά νερό χλιαρό (όσο πάρει)
  • 1 κούπα ελιές μικρές, χωρίς κουκούτσια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες (προαιρετικό)
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • σουσάμι για πασπάλισμα

Συνταγή για ατομικά ελιόψωμα 

  • Ξεκινάμε διαλύοντας τη μαγιά σε 1/2 κούπα χλιαρό νερό (προσοχή, όχι ζεστό!).
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά και το αλάτι.
  • Ζυμώνουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται, για να πετύχουμε ένα ζυμάρι ελαστικό και αφράτο.
  • Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 28 ίσα κομμάτια, τα πατάμε λίγο να πλατύνουν και βάζουμε στο κέντρο του καθενός από λίγες ελιές με κρεμμύδια.
  • Κλείνουμε τα μπαλάκια φυλακίζοντας τη γέμιση στο κέντρο και τα πλάθουμε ξανά σε μπάλες.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο (περίπου 45 λεπτά).
  • Τα αλείφουμε με νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου 40 λεπτά.