Νοστιμότατες κρέπες με σπανάκι και φέτα δίνουν στο τραπέζι σας μια αίσθηση λίγο πιο ευρωπαϊκή. Θα τις φτιάξετε είτε ως κυρίως γεύμα, είτε ως ένα υπέροχο συνοδευτικό για το οικογενειακό ή το γιορτινό τραπέζι. 

Υλικά για κρέπες με σπανάκι και φέτα

Για τη γέμιση
  • 2-3 μάτσα σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία
  • Φέτα τριμμένη, όση επιθυμούμε
  • 1/2 φλ παρμεζάνα, τριμμένη
  • 225 γρ ρικότα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
Για τις κρέπες
  • 125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 1/4 φλ γάλα
  • 3 κ.σ. Βούτυρο Αγελάδος, λιωμένο
  • Βούτυρο Αγελάδος ή λάδι για τηγάνι


Συνταγή για κρέπες με σπανάκι και φέτα

Για τη γέμιση

  • Πλένουμε το σπανάκι, αφαιρούμε τα κοτσάνια και το χοντροκόβουμε.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
  • Βάζουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι σε ένα μπολ μαζί με τη φέτα, τη ρικότα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε το ελαφρά χτυπημένο αβγό και αφήνουμε στην άκρη.

Για τις κρέπες

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και λίγο γάλα και χτυπάμε καλά.
  • Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και, τέλος, το λιωμένο βούτυρο.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο 
  • Βάζουμε 3-4 κ.σ. μείγμα κρέπας και ψήνουμε για 1 λεπτό.
  • Τη γυρνάμε από την άλλη για 1/2 λεπτό.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.
  • Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με λαδόκολλα αναμεταξύ τους.
  • Τοποθετούμε μείγμα σπανάκι στο κέντρο κάθε κρέπας.
  • Τη διπλώνουμε ‘πακέτο’ και τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
  • Το μείγμα θα φτάσει για 8 κρέπες.
  • Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο για 15-20 λεπτά.