Μια συνταγή για πρωτάρηδες με λίγα υλικά, που θα γίνει στο πολύ γρήγορο! Το λαχανόρυζο με χυμό τομάτας είναι ένα φαγητό με μεγάλη διατροφική αξία, καθώς το λάχανο ειναι πλούσιο σε φυτοχημικές ουσίες, οι οποίες μαζί με την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό απέναντι σε πολλές ασθένειες, καθώς βοηθάει στην αποβολή των ελεύθερων ριζών.


Υλικά για λαχανόρυζο με χυμό τομάτας

  • ½ μέτρια μάπα (λάχανο)
  • 2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι
  • 2 φλιτζανάκια του καφέ συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 10 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για λαχανόρυζο με χυμό τομάτας

  • Καθαρίζουμε τη μάπα, την πλένουμε και την τεμαχίζουμε σε κομμάτια με ένα μαχαίρι.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό και αφήνουμε λίγο να βράσει.
  • Μόλις πάρει λίγες βράσεις, ρίχνουμε και τη μάπα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει αρκετά, μέχρι να μαλακώσει η μάπα.
  • Τέλος, προσθέτουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε να βράζουμε για περίπου 8 λεπτά.