Αναρωτιέστε πως θα φτιάξετε αυτό το γλυκό; Θα το φτιάξετε πολύ εύκολα και θα το απολαύσετε αφού παγώσει λίγο στο ψυγείο. Ιδού τα υλικά και η συνταγή για γρήγορο banoffee με μπισκότα σε τοστιέρα.


Υλικά για banoffee με μπισκότα σε τοστιέρα

  • 12 μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ 
  • 120 ml γάλα (για το βούτηγμα των ΠΤΙ ΜΠΕΡ)
  • 1 1/2 μπανάνα
  • 100 γρ. γιαούρτι 2%
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 80 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 20 γρ. τριμμένο φουντούκι

Για το γαρνίρισμα
  • σκόνη άγλυκου κακάο
  • τρίμμα κουβερτούρας χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Συνταγή για banoffee με μπισκότα σε τοστιέρα

  • Βουτάμε τα μπισκότα στιγμιαία σε γάλα. Τα τοποθετούμε σε τρεις στρώσεις σε τοστιέρα ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 5 λεπτά.
  • Πάνω στη βάση απλώνουμε μια στρώση φετάκια μπανάνας.
  • Σε μπολ, λιώνουμε μισή μπανάνα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
  • Καραμελώνουμε φετάκια 1/2 μπανάνας σε τηγάνι με λίγο μέλι, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με το τριμμένο φουντούκι.
  • Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο αμυγδάλου, το μέλι και τα 80 γρ. γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.
  • Γαρνίρουμε με κακάο, σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, καραμελωμένη μπανάνα, τη sauce καραμέλας και απολαμβάνουμε!