Γρήγορο banoffee με μπισκότα σε τοστιέρα
Εύκολη συνταγή
Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή για banoffee με μπισκότα σε τοστιέρα
Αναρωτιέστε πως θα φτιάξετε αυτό το γλυκό; Θα το φτιάξετε πολύ εύκολα και θα το απολαύσετε αφού παγώσει λίγο στο ψυγείο. Ιδού τα υλικά και η συνταγή για γρήγορο banoffee με μπισκότα σε τοστιέρα.
Για το γαρνίρισμα
Υλικά για banoffee με μπισκότα σε τοστιέρα
- 12 μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
- 120 ml γάλα (για το βούτηγμα των ΠΤΙ ΜΠΕΡ)
- 1 1/2 μπανάνα
- 100 γρ. γιαούρτι 2%
- 1 κ.σ. τυρί κρέμα
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
- 80 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
- 20 γρ. τριμμένο φουντούκι
Για το γαρνίρισμα
- σκόνη άγλυκου κακάο
- τρίμμα κουβερτούρας χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Συνταγή για banoffee με μπισκότα σε τοστιέρα
- Βουτάμε τα μπισκότα στιγμιαία σε γάλα. Τα τοποθετούμε σε τρεις στρώσεις σε τοστιέρα ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 5 λεπτά.
- Πάνω στη βάση απλώνουμε μια στρώση φετάκια μπανάνας.
- Σε μπολ, λιώνουμε μισή μπανάνα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
- Καραμελώνουμε φετάκια 1/2 μπανάνας σε τηγάνι με λίγο μέλι, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με το τριμμένο φουντούκι.
- Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο αμυγδάλου, το μέλι και τα 80 γρ. γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.
- Γαρνίρουμε με κακάο, σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, καραμελωμένη μπανάνα, τη sauce καραμέλας και απολαμβάνουμε!