Αντί να πετάξετε στα σκουπίδια τις λεμονόκουπες που έχετε χρησιμοποιήσει, μπορείτε να τις βάλετε σε μια κατσαρόλα και να τις βράσετε. Έτσι θα έχετε μια υπέροχη κρέμα γλυκιά για να την βάλετε πάνω σε μια τάρτα ή να την κάνετε μαρμελάδα για το ψωμί. 


Υλικά για κρέμα από λεμονόκουπες

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml χλιαρό νερό
  • λεμόνια (όσες κούπες θέλουμε)

Συνταγή για κρέμα από λεμονόκουπες

  • Για να ετοιμάσουμε κρέμα (curd) από λεμονόκουπες βάζουμε όσες λεμονόκουπες θέλουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό.
  • Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοχλάσει καλά το νερό.
  • Στραγγίζουμε, βάζουμε φρέσκο νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλες 9 φορές, μέχρι να ξεπικρίσουν οι λεμονόκουπες.
  • Τις στραγγίζουμε και τις ζυγίζουμε.
  • Ετοιμάζουμε ένα εύκολο σιρόπι με διπλάσιο βάρος από τις λεμονόκουπες.
  • Αν δηλαδή οι λεμονόκουπές μας είναι 500 γρ., θα ετοιμάσουμε 1 λίτρο σιρόπι.
  • Βάζουμε δηλαδή σε μια κατσαρόλα 500 γρ. ζάχαρη και 500 ml χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε τις λεμονόκουπες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή αδειάζουμε το όλον στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  • Αδειάζουμε σε βάζο, αφήνουμε να κρυώσει (όσο κρυώνει, θα πήζει περισσότερο), κλείνουμε με το καπάκι και διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο, όπου και θα πήξει αρκετά λόγω της παρουσίας των φυσικών πηκτινών του λεμονιού σε συνδυασμό με τη ζάχαρη.
  • Είναι υπέροχη πάνω σε τάρτα λεμονιού ή και σαν μαρμελάδα για όπου θελήσουμε.