Συνταγή για σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
Αφράτη και πεντανόστιμη
Μια υπέροχη και εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
![spanakopita_xwris_fyllo-19-1200x800](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2025-01-27/spanakopita_xwris_fyllo-19-1200x800.jpg)
Η συνταγή για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο γίνεται τραγανή, ενώ παράλληλα έχει πλούσια γεύση λόγω των μυρωδάτων υλικών όπως το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, ο άνηθος, ο μαϊντανός, η φέτα. Μια από τις συνταγές που πάντα ενθουσιάζουν και έχουν εγγυημένο αποτέλεσμα.
Υλικά για σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
- Μια συσκευασία αποψυγμένο σπανάκι,
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1/2 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2/3 φλιτζανιού γάλα
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Αλείψτε ελαφρά μια φόρμα με λάδι και πασπαλίστε με αλεύρι.
- Έπειτα, ανακατέψτε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη φέτα και κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πριν το αναμείξετε.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε στη φόρμα σας και ψήστε για μισή περίπου ώρα ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο.
- Αφήστε να κρυώσει τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.