Η συνταγή για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο γίνεται τραγανή, ενώ παράλληλα έχει πλούσια γεύση λόγω των μυρωδάτων υλικών όπως το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, ο άνηθος, ο μαϊντανός, η φέτα. Μια από τις συνταγές που πάντα ενθουσιάζουν και έχουν εγγυημένο αποτέλεσμα. 


Υλικά για σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

  • Μια συσκευασία αποψυγμένο σπανάκι,
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για σπανακόπιτα χωρίς φύλλο 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Αλείψτε ελαφρά μια φόρμα με λάδι και πασπαλίστε με αλεύρι.
  • Έπειτα, ανακατέψτε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη φέτα και κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πριν το αναμείξετε.
  • Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατέψτε καλά.
  • Ρίξτε στη φόρμα σας και ψήστε για μισή περίπου ώρα ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο.
  • Αφήστε να κρυώσει τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.