Στην μηλόπιτα, η γλυκιά γεύση των μήλων, σε συνδυασμό με την αρωματική κανέλα, δημιουργούν έναν συνδυασμό που αποπνέει ζεστασιά και οικειότητα. Αυτό το γλυκό μπορεί να γίνει με μόλις λίγα υλικά, προσφέροντας μια υγιεινή εναλλακτική για τους λάτρεις των γλυκών.

Υλικά για μηλόπιτα με τρία υλικά

  • 3 κόκκινα μήλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας (ή ό,τι άλλο βούτυρο θες)
  • 50 γρ. βρώμη
  • 1 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

Συνταγή για μηλόπιτα με τρία υλικά

  • Λιώνουμε το βούτυρο καρύδας και το ανακατεύουμε με τη βρώμη.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια (κάθε μήλο σε 6 κομμάτια για γρήγορο ψήσιμο).
  • Ανακατεύουμε τα μήλα με το μείγμα βρώμη-βούτυρο και το μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος.
  • Πασπαλίζουμε προαιρετικά με κανέλα
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.