Σοκολατένιος κορμός με ινδική καρύδα για τον Άγιο Βαλεντίνο
Εύκολη συνταγή
Φέτος φτιάξτε αυτό τον υπέροχο κορμό με ινδική καρύδα για τον Άγιο Βαλεντίνο
Η σοκολάτα είναι το πιο χαρακτηριστικό γλυκό για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και εδώ σας έχουμε μια συνταγή που θα σας φτιάξει μια υπέροχη, γλυκιά ατμόσφαιρα εκείνη την ημέρα. Είναι ο σοκολατένιος κορμός με ινδική καρύδα και βάλτε αμέσως να τον φτιάξετε με τα χεράκια σας.
Υλικά για κοκολατένιο κορμό με ινδική καρύδα
- 350 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
- 250 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 100 γραμμάρια ινδική καρύδα τριμμένη
- 150 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (ψιλοκομμένα)
- 150 γραμμάρια γλυκό του κουταλιού κεράσι στραγγισμένο
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 1/2 ποτηράκι κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας
- Τριμμένη καρύδα
- Κερασάκια μαρασκίνο
Συνταγή για σοκολατένιο κορμό με ινδική καρύδα
- Σπάμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα και την αφήνουμε να λιώσει σε μπεν μαρί.
- Κατόπιν, σπάμε, με τα χέρια μας, τα μπισκότα σε μεγάλο μπολ και τα αναμιγνύουμε με το κακάο, την ινδική καρύδα και τα φιστίκια.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με τα μπισκότα.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το ποτό και ανακατεύουμε.
- Τέλος, ρίχνουμε το γλυκό κεράσι και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και, πάνω του, στρώνουμε μια λαδόκολλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα κατά μήκος στη λαδόκολλα και δίνουμε σχήμα σαν ρολό.
- Τυλίγουμε καλά το ρολό με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη.
- Περιμένουμε 1 ώρα περίπου να κρυώσει και να σφίξει.
- Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το γλυκό μας στο ψυγείο.
- Το βγάζουμε μισή ώρα περίπου πριν το σερβίρουμε, για να μαλακώσει και να κόβεται πιο εύκολα.
- Γαρνίρουμε με τριμμένη ινδική καρύδα και ολόκληρα κερασάκια μαρασκίνο και κόβουμε σε ροδέλες.