Η σοκολάτα είναι το πιο χαρακτηριστικό γλυκό για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και εδώ σας έχουμε μια συνταγή που θα σας φτιάξει μια υπέροχη, γλυκιά  ατμόσφαιρα εκείνη την ημέρα. Είναι ο σοκολατένιος κορμός με ινδική καρύδα και βάλτε αμέσως να τον φτιάξετε με τα χεράκια σας.


Υλικά για κοκολατένιο κορμό με ινδική καρύδα

  • 350 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
  • 250 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 100 γραμμάρια ινδική καρύδα τριμμένη
  • 150 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (ψιλοκομμένα)
  • 150 γραμμάρια γλυκό του κουταλιού κεράσι στραγγισμένο
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 1/2 ποτηράκι κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας
  • Τριμμένη καρύδα
  • Κερασάκια μαρασκίνο

Συνταγή για σοκολατένιο κορμό με ινδική καρύδα

  • Σπάμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα και την αφήνουμε να λιώσει σε μπεν μαρί.
  • Κατόπιν, σπάμε, με τα χέρια μας, τα μπισκότα σε μεγάλο μπολ και τα αναμιγνύουμε με το κακάο, την ινδική καρύδα και τα φιστίκια.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με τα μπισκότα.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το ποτό και ανακατεύουμε.
  • Τέλος, ρίχνουμε το γλυκό κεράσι και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και, πάνω του, στρώνουμε μια λαδόκολλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα κατά μήκος στη λαδόκολλα και δίνουμε σχήμα σαν ρολό.
  • Τυλίγουμε καλά το ρολό με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Περιμένουμε 1 ώρα περίπου να κρυώσει και να σφίξει.
  • Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το γλυκό μας στο ψυγείο.
  • Το βγάζουμε μισή ώρα περίπου πριν το σερβίρουμε, για να μαλακώσει και να κόβεται πιο εύκολα.
  • Γαρνίρουμε με τριμμένη ινδική καρύδα και ολόκληρα κερασάκια μαρασκίνο και κόβουμε σε ροδέλες.