Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα
Μια συνταγή με πολύ ωραία γεύση
Μια λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα για όλες τις ώρες
Μια υπέροχη συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα αποτελεί μια καλή λύση για κολατσιό στο γραφείο, στο σχολείο, αλλά και την εκδρομή. Εδώ έχουμε την εκδοχή της ζαμπονοτυρόπιτας με σφολιάτα και γιαούρτι.
Υλικά για εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα
- 10 φέτες τυρί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν σε κυβάκια
- 4 αυγά
- 600 γρ. γιαούρτι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Ζυγίζουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ελαιόλαδο και 3 αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ταψί 40x25 εκ. και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
- Το τρυπάμε με πιρούνι και απλώνουμε το τυρί σε φέτες σε όλη την επιφάνεια.
- Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα γιαουρτιού.
- Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και διπλώνουμε τις άκρες.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και αλείφουμε με 1 χτυπημένο αυγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να χρυσοψηθεί η σφολιάτα.
- Σερβίρουμε την ζαμπονοτυρόπιτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.