Μιας και πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη, το σπετσοφάι με φέτα είναι ένας από τους καλύτερους μεζέδες για εκείνη την ημέρα. Το απολαμβάνουν τόσο οι μερακλήδες, όσο και οι λάτρεις του μεζέ. 


Υλικά για σπετσοφάι με φέτα

  • 5 λουκάνικα
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
  • 1 πρεζα μπούκοβο
  • 1 πρεζα ρίγανη
  • 1 πρεζα λευκή ζάχαρη
  • 1 πρεζα κύμινο
  • 1 πρεζα γλυκιά πάπρικα
  • 1 πρεζα αλάτι
  • 250 ml νερό
  • 250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ Ντοματοπελτές
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 150 γρ. φέτα 

Συνταγή για σπετσοφάι με φέτα

  • Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Έπειτα κόβουμε τις πιπεριές σε ακανόνιστα κομμάτια όπως και το κόκκινο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδο, σε φέτες.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα λουκάνικα.
  • Τα σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και τα αφαιρούμε .
  • Χωρίς να σβήσουμε το μάτι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε μαύρο πιπέρι πάνω από τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Έχθρα ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για μισό λεπτό.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό.
  • Συνεχίσουμε ρίχνοντας τις πιπεριές τις οποίες τις σοτάρουμε για 4 λεπτά.
  • Αφού έχουν καλυφθεί όλα τα υλικά με τον ντοματοπελτέ, σβήνουμε με κόκκινο ξηρό κρασί.
  • Αφού κατέβει και εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με όλα τα μπαχαρικά.
  • Αφού ανακατέψουμε , ρίχνουμε το νερό μαζί με τα φύλλα δάφνης και καπακώνουμε.
  • Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Έπειτα επαναφέρουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε σε μια πιατέλα, τρίβοντας μπόλικη φέτα από πάνω, ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπόλικο ελαιόλαδο.