Σπετσοφάι με φέτα
Γιορτινή συνταγή
Το σπετσοφάι με φέτα είναι ένα υπέροχο ορεκτικό για τα κυριακάτικα τραπέζια
![spetsofai_me_feta](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2025-02-03/spetsofai_me_feta.jpg)
Μιας και πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη, το σπετσοφάι με φέτα είναι ένας από τους καλύτερους μεζέδες για εκείνη την ημέρα. Το απολαμβάνουν τόσο οι μερακλήδες, όσο και οι λάτρεις του μεζέ.
Υλικά για σπετσοφάι με φέτα
- 5 λουκάνικα
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
- 1 πρεζα μπούκοβο
- 1 πρεζα ρίγανη
- 1 πρεζα λευκή ζάχαρη
- 1 πρεζα κύμινο
- 1 πρεζα γλυκιά πάπρικα
- 1 πρεζα αλάτι
- 250 ml νερό
- 250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 κ.σ Ντοματοπελτές
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 150 γρ. φέτα
Συνταγή για σπετσοφάι με φέτα
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Έπειτα κόβουμε τις πιπεριές σε ακανόνιστα κομμάτια όπως και το κόκκινο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδο, σε φέτες.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα λουκάνικα.
- Τα σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και τα αφαιρούμε .
- Χωρίς να σβήσουμε το μάτι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε μαύρο πιπέρι πάνω από τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Έχθρα ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για μισό λεπτό.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό.
- Συνεχίσουμε ρίχνοντας τις πιπεριές τις οποίες τις σοτάρουμε για 4 λεπτά.
- Αφού έχουν καλυφθεί όλα τα υλικά με τον ντοματοπελτέ, σβήνουμε με κόκκινο ξηρό κρασί.
- Αφού κατέβει και εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με όλα τα μπαχαρικά.
- Αφού ανακατέψουμε , ρίχνουμε το νερό μαζί με τα φύλλα δάφνης και καπακώνουμε.
- Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Έπειτα επαναφέρουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε μια πιατέλα, τρίβοντας μπόλικη φέτα από πάνω, ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπόλικο ελαιόλαδο.