Μια πολύ νόστιμη συνταγή για φριτάτα με χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές Φλωρίνης από βάζο. Θα το φτιάξετε εύκολα με ελαιόλαδο και ξερό θυμάρι.

Υλικά για φριτάτα με λουκάνικο και πιπεριές

  • 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 6 αυγά
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός

Συνταγή για φριτάτα με λουκάνικο και πιπεριές

  • Για να φτιάξουμε τη φριτάτα με χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές Φλωρίνης, αρχικά κόβουμε σε λεπτές φέτες το λουκάνικο.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 20 - 22 εκ. και το τηγανίζουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Στραγγίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το ξερό θυμάρι και το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά επιπλέον.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο.
  • Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ψήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από κάτω.
  • Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε στο φούρνο κάτω από καυτό γκριλ, να πήξει και να ροδίσει (αν το χερούλι είναι πλαστικό, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί).
  • Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε τη φριτάτα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Τη σερβίρουμε σε τριγωνικά κομμάτια.
  • Συνοδεύουμε με ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.