Εύκολα μπουρεκάκια γεμιστά με φέτα
Νόστιμη συνταγή
Τα μπουρεκάκια με φέτα είναι μια εξαιρετική συνταγή από τη Θεσσαλονίκη
![mpoyrekakia_me_feta](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2025-02-05/mpoyrekakia_me_feta.jpg)
Αυτή η συνταγή για μπουρεκάκια γεμιστά με φέτα είναι ζουμερή και λαχταριστή. Τα μποyρεκάκια είναι ένα σνακ για όλες τις ώρες στο γραφείο, το σχολείο και την εκδρομή.
Για τη γέμιση
Υλικά για μπουρεκάκια γεμιστά με φέτα
Για τη ζύμη- 300 ml ελαιόλαδο
- περίπου 900 ml νερό
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο χρειαστεί (γύρω στο 1 κιλό)
Για τη γέμιση
- 1/2 κιλό φέτα
- 3 αυγά, χτυπημένα
- μαύρο πιπέρι, όσο μας αρέσει
- λάδι για την επιφάνεια
Συνταγή για μπουρεκάκια γεμιστά με φέτα
- Για να ετοιμάσουμε τα μπουρεκάκια με βραστή ζύμη, πρώτα βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το λάδι και το αλάτι.
- Μόλις κοχλάσει, αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ενώ ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
- Οταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, αλλά να μην είναι σκληρό, είναι έτοιμο.
- Το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τόσο που να μπορούμε να το πιάσουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Σε μια λεκάνη λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι και την ανακατεύουμε με τα αυγά μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη, μεγάλο σαν αυγό, στην παλάμη και του κάνουμε ένα βαθούλωμα με τα δάχτυλα.
- Βάζουμε εκεί 1 γεμάτο κουτ. γλυκού γέμιση και το κλείνουμε, δίνοντάς του το σχήμα μισού δίσκου.
- Αραδιάζουμε τα μπουρεκάκια με βραστή ζύμη στο ταψί, τα αλείφουμε με ελάχιστο λάδι και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ευχάριστο χρυσορόδινο χρώμα, περίπου 25 λεπτά.