Αν θέλετε ένα πολύ εύκολο φαγητό για την Τσικνοπέμπτη που έρχεται στις 20 Φεβρουαρίου, τότε δεν έχετε παρά να ψήσετε χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε σος γιαουρτιού. Την εξαιρετική αυτή σος θα την φτιάξετε με γιαούρτι, μουστάρδα, πιπέρι και λεμόνι.



Υλικά για χοιρινά σουβλάκια με καπνιστή πάπρικα και γιαούρτι

  • 1 κιλό χοιρινός λαιμός, σε κομμάτια περίπου 3 εκ.
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση πικάντικη
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού (κρατάμε 1 λεμονόκουπα)
  • 11⁄2 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 200 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για χοιρινά σουβλάκια με καπνιστή πάπρικα και γιαούρτι


Μαρινάρισμα

  • Για τα χοιρινά σουβλάκια με καπνιστή πάπρικα και γιαούρτι, τρίβουμε τα κομμάτια του κρέατος με τη λεμονόκουπα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά (λάδι, γιαούρτι, μουστάρδα, πάπρικα, λεμόνι, αλατοπίπερο).
  • Βάζουμε τη μισή σος-μαρινάδα στο μπολ με το κρέας, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, ώστε να μαριναριστεί το κρέας.
  • Την υπόλοιπη σος τη διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Στο μεταξύ, αν χρησιμοποιήσουμε καλαμάκια από μπαμπού, τα βουτάμε σε νερό για να μην καούν στο ψήσιμο.
  • Αφού περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος, περνάμε τα κομμάτια του κρέατος στα σουβλάκια.
  • Τα σκουπίζουμε πολύ καλά από τη μαρινάδα, γιατί το γιαούρτι θα καεί και δεν θα μπορέσει να ψηθεί σωστά το κρέας στο εσωτερικό του.


Ψήσιμο στον φούρνο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  • Λαδώνουμε καλά τη σχάρα του φούρνου, τη βάζουμε στο ψηλότερο ράφι και από κάτω εφαρμόζουμε ένα ταψί ώστε να πέφτουν λίπη και ζουμάκια στο ταψί και να μην λερώσουμε τον φούρνο μας.
  • Τακτοποιούμε τα σουβλάκια στη σχάρα και ψήνουμε για 10 - 12 λεπτά, από κάθε πλευρά.