Τα σοκολατάκια με αμύγδαλο είναι τα γνωστά βραχάκια σοκολάτας που φτιάχνονται με δυο μόνο υλικά. Θα χρειαστείτε μόνο σοκολάτα κουβερτούρα και αμύγδαλα για να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο γλυκάκι, που είναι μια ωραία ιδέα για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.


Υλικά για σοκολατάκια με αμυγδαλο

  • 500 γρ. κουβερτούρα με 50% κακάο
  • 400 γρ. αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπους της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση καβουρδισμένους (στον φούρνο, στους 160° C, για 10 λεπτά) και χοντροκομμένους


Συνταγή για σοκολατάκια με αμυγδαλο

  • Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε να λιώσει σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια μαρίζ μέχρι η θερμοκρασία της σοκολάτας να πέσει στους 31° C (δηλαδή μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και να γίνει πιο γυαλιστερή και λίγο πιο πηχτή).
  • Τότε προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε για να καλυφθούν από τη σοκολάτα και με δύο κουταλάκια παίρνουμε μικρές δόσεις και τις αραδιάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα, σχηματίζοντας μικρά ακανόνιστα «βραχάκια».
  • Αφήνουμε για 1-2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα βραχάκια.
  • Διατηρούνται εκτός ψυγείου.