Η πατατοσαλάτα πάντα αποτελεί μια ιδιαίτερη σαλάτα για το τραπέζι μας, καθώς δεν έχει πράσινα λαχανικά ή τομάτες. Θα την φτιάξετε με πατατούλες baby, φρέσκο κρεμμυδάκι, μυρώνια και φυσικά αγκιναράκια, διατηρημένα στο λάδι.

Υλικά για πατατοσαλάτα με αγκιναράκια λαδιού

  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 6 αγκιναράκια (διατηρημένα στο λάδι σε βάζο), καλά στραγγισμένα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο μυρώνια ή μαϊντανό, χοντροκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • το χυμό και το ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
  • αλατοπίπερο
  • 1 κουτ. σούπας μαυροκούκι

Συνταγή για πατατοσαλάτα με αγκιναράκια λαδιού

  • Για να φτιάξουμε την πατατοσαλάτα, βάζουμε τις πατάτες baby στα μικροκύματα για 5 - 7 λεπτά.
  • Το ανοίγουμε προσεκτικά, κόβουμε τις πατάτες σε 2 - 3 κομμάτια και τις βάζουμε σε μπολ μαζί με τα αγκιναράκια, τα κρεμμυδάκια και τα μυρώνια ή μαϊντανό.
  • Ανακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  • Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε τη πατατοσαλάτα.