Σοκολατόπιτα: Το πιο εύκολο γλυκό για τον Άγιο Βαλεντίνο
Γλυκό του... έρωτα
Διαχρονική σοκολατόπιτα σε μια εύκολη συνταγή
![sokolatopita-1-500x400](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2025-02-06/sokolatopita-1-500x400.jpg)
Η αγαπημένη, διαχρονική σοκολατόπιτα εδώ στην πιο λαχταριστή και εύκολη συνταγή. Ένα γλυκό που θα φτιάξετε για το ταίρι σας για να το απολαύσετε μαζί την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Υλικά για σοκολατόπιτα
- 310 ml νερό
- 300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 280 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ και κοσκινισμένο
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αυγά, large
- 3 κ.σ. κακάο, κοσκινισμένο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Συνταγή για σοκολατόπιτα
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, όπου προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Μόλις διαλυθεί, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Αφού λιώσουν, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αδειάζουμε 240 γρ. από το παραπάνω μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.
- Κατόπιν, προσθέτουμε στο κατσαρολάκι το αλεύρι σε δόσεις, το μπέικιν πάουντερ και τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός, μέχρι να σφίξει ελαφρώς το μείγμα.
- Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι σε μία τετράγωνη αντικολλητική φόρμα διαστάσεων 25Χ25 εκ., όπου έχουμε απλώσει 2 φύλλα λαδόκολλας σε σχήμα σταυρού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 240°C στον αέρα.
- Μόλις ψηθεί, αποσύρουμε το γλυκό από το φούρνο, κάνουμε τρύπες με ένα μαχαίρι στην επιφάνειά του κι έπειτα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα που κρατήσαμε στο μπολ.
- Τέλος, αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει ελαφρώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.