Καθώς πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, η αγαπημένη γιορτή των ερωτευμένων, μια συνταγή για τρουφάκια με τρία μόνο υλικά είναι η ιδανική για την ημέρα εκείνη. Πρόκειται για μια πολύ εύκολη και άκρως απολαυστική συνταγή.

Υλικά για τρουφάκια πορτοκαλιού με τρία υλικά

  • 200 γρ. κλασική κουβερτούρα
  • 125 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 50 γρ. πούδρα αλεύρι αμυγδάλου
  • Προαιρετικά κακάο

Συνταγή για τρουφάκια πορτοκαλιού με τρία υλικά

  • Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα μας μέχρι να λιώσει.
  • Αφού λιώσει, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  • Τέλος, προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
  • Αφού παγώσει το μείγμα μας, κάνουμε τρουφάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και προαιρετικά μπορούμε να τα ρολάρουμε σε κακάο ή τρούφα ή ότι άλλο σας αρέσει.