Τρουφάκια πορτοκαλιού με τρία υλικά για τον Άγιο Βαλεντίνο
Με φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Υπέροχη, γλυκιά συνταγή για τρουφάκια πορτοκαλιού με τρία υλικά
![troyfakia_me_tria_ylika](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2025-02-10/troyfakia_me_tria_ylika.jpg)
Καθώς πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, η αγαπημένη γιορτή των ερωτευμένων, μια συνταγή για τρουφάκια με τρία μόνο υλικά είναι η ιδανική για την ημέρα εκείνη. Πρόκειται για μια πολύ εύκολη και άκρως απολαυστική συνταγή.
Υλικά για τρουφάκια πορτοκαλιού με τρία υλικά
- 200 γρ. κλασική κουβερτούρα
- 125 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 50 γρ. πούδρα αλεύρι αμυγδάλου
- Προαιρετικά κακάο
Συνταγή για τρουφάκια πορτοκαλιού με τρία υλικά
- Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα μας μέχρι να λιώσει.
- Αφού λιώσει, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
- Τέλος, προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
- Αφού παγώσει το μείγμα μας, κάνουμε τρουφάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και προαιρετικά μπορούμε να τα ρολάρουμε σε κακάο ή τρούφα ή ότι άλλο σας αρέσει.