Για το τραπέζι είναι μια πολύ ιδιαίτερη σαλάτα με κρεμώδη μοτσαρέλα, θυμάρι και ξινούτσικο ντρέσινγκ. Μια κλασική πράσινη σαλάτα που με αυτά τα υλικά αποκτά άλλη χάρη.

Υλικά για σαλάτα με μοτσαρέλα και θυμάρι

  • 400 γρ. πράσινα ανάμεικτα σαλατικά εποχής, όπως μαρούλι, γαλλική σαλάτα, λόλα, χοντροκομμένα (μπορούμε να πάρουμε και έτοιμα συσκευασμένα σε σακουλάκια, στα μανάβικα των σούπερ μάρκετ)
  • 100 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • οι φέτες από 2 μεγάλα πορτοκάλια σανγκουίνια (αν είμαστε αρκετά επιδέξιοι και έχουμε χρόνο, μπορούμε να αφαιρέσουμε τη μεμβράνη από τις φέτες πορτοκαλιού και να κρατήσουμε μόνο τα φιλέτα)
  • 250 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε ροδέλες
  • τοματίνια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για σαλάτα με μοτσαρέλα και θυμάρι

  • Για να φτιάξουμε τη σαλάτα με μοτσαρέλα και θυμάρι, ξεκινάμε χτυπώντας σε ένα μπολ με το σύρμα ή στον πολυκόφτη που διαθέτουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
  • Ανακατεύουμε τις πρασινάδες με το φρέσκο κρεμμύδι, τα σανγκουίνια και αλατοπίπερο.
  • Σκορπίζουμε το τυρί, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.