Αν μας περίσσεψαν ζυμαρικά από εχτές ή προχτές, δεν τα πετάμε. Μπορούμε να τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό πολύ γρήγορα. Η μακαρονάδα - ομελέτα είναι ένα φαγητό που μόνο αν το δοκιμάσετε, θα καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε.



Υλικά για μακαρονάδα - ομελέτα

  • 400 γρ. βρασμένο ζυμαρικό (2 βαθιά πιάτα περίπου)
  • 4 αβγά
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο (ή βούτυρο)
  • 1 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα)
  • αλάτι, πιπέρι
  • οποιοδήποτε μυρωδικό: μαϊντανό, φρέσκο ή ξερό βασιλικό, μαντζουράνα, φασκόμηλο ή ρίγανη

Συνταγή για μακαρονάδα - ομελέτα

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τα τυριά και αλατοπίπερο.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και στρώνουμε στον πάτο ομοιόμορφα τα μακαρόνια.
  • Αδειάζουμε από πάνω τα αβγά με το τυρί, προσθέτουμε το μυρωδικό που θέλουμε και κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο.
  • Μόλις ροδίσει η ομελέτα από τη μία πλευρά, την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και την ψήνουμε και από την άλλη.
  • Τρώγεται μια χαρά και κρύα, οπότε μπορούμε να την πάρουμε μαζί μας στο πικνίκ, αλλά και στο γραφείο, ή να γίνει το παιδικό κολατσιό του σχολείου.