Πεντανόστιμη μακαρονάδα - ομελέτα
Τρώγεται κρύα ή ζεστή
Αν σας περίσσεψαν μακαρόνια από εχτές, φτιάξτε σήμερα μια ωραία μακαρονάδα - ομελέτα
![makaronia-omeleta3](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2025-02-12/makaronia-omeleta3.jpg)
Αν μας περίσσεψαν ζυμαρικά από εχτές ή προχτές, δεν τα πετάμε. Μπορούμε να τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό πολύ γρήγορα. Η μακαρονάδα - ομελέτα είναι ένα φαγητό που μόνο αν το δοκιμάσετε, θα καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε.
Υλικά για μακαρονάδα - ομελέτα
- 400 γρ. βρασμένο ζυμαρικό (2 βαθιά πιάτα περίπου)
- 4 αβγά
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο (ή βούτυρο)
- 1 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα)
- αλάτι, πιπέρι
- οποιοδήποτε μυρωδικό: μαϊντανό, φρέσκο ή ξερό βασιλικό, μαντζουράνα, φασκόμηλο ή ρίγανη
Συνταγή για μακαρονάδα - ομελέτα
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τα τυριά και αλατοπίπερο.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και στρώνουμε στον πάτο ομοιόμορφα τα μακαρόνια.
- Αδειάζουμε από πάνω τα αβγά με το τυρί, προσθέτουμε το μυρωδικό που θέλουμε και κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο.
- Μόλις ροδίσει η ομελέτα από τη μία πλευρά, την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και την ψήνουμε και από την άλλη.
- Τρώγεται μια χαρά και κρύα, οπότε μπορούμε να την πάρουμε μαζί μας στο πικνίκ, αλλά και στο γραφείο, ή να γίνει το παιδικό κολατσιό του σχολείου.