Αν δεν θέλετε να αγοράσετε γλυκό από το ζαχαροπλαστείο σήμερα που είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι με τα χεράκια σας, φτιάξτε αυτά τα πολύ εύκολα σοκολατάκια.


Υλικά για σοκολατάκια

  • 300 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδας

Επικάλυψη (επιλέγουμε κάτι από τα ακόλουθα:)

  • κακάο
  • τριμμένα αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης, καρύδια, ινδική καρύδα, σουσάμι, κ.λπ.
  • λιωμένη σοκολάτα της αρεσκείας μας
  • τριμμένο μπισκότο

Συνταγή για σοκολατάκια

  • Κόβουμε κομματάκια τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η κρέμα να αρχίσει να φουσκώνει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με το μείγμα τη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1 λεπτό.
  • Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τη σοκολάτα και την κρέμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ώστε να σφίξει και να μπορούμε να το πλάσουμε σε μικρά μπαλάκια.
  • Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και την πλάθουμε με τα χέρια σε μικρό μπαλάκι.
  • Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  • Τα αραδιάζουμε πάνω σε λαδόκολλα.
  • Ρίχνουμε τις επικαλύψεις σε μπολ και κυλάμε απαλά τα σοκολατάκια σε όποια επικάλυψη θέλουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  • Τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3 ημέρες ή στην κατάψυξη έως και 1 μήνα.