Μακαρονάδα με μανιτάρια, καραμελωμένα σε μέλι
Ζυμαρικά με καραμελωμένα μανιτάρια
Μια πολύ γρήγορη συνταγή για υπέροχη μακαρονάδα με μανιτάρια
![b_makaronia_me_manitaria](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2025-02-14/b_makaronia_me_manitaria.jpg)
Ένα πολύ γρήγορο πιάτο που συνδυάζει μακαρονάδα με καραμελωμένα μανιτάρια με γλυκιά, βουτυράτη σάλτσα από μέλι, προσφέροντας πλούσια γεύση. Θα το φτιάξετε με κρεμμυδάκι, soya sauce, βούτυρο και σκόρδο.
Υλικά για μακαρονάδα με μανιτάρια, καραμελωμένα σε μέλι
- Ένα πακέτο μακαρόνια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. μέλι
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. soy sauce
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Συνταγή για μακαρονάδα με μανιτάρια, καραμελωμένα σε μέλι
- Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι, ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 8 λεπτά.
- Ανακατεύουμε συχνά, ανά 1 λεπτό, για να τα αφήσουμε να καραμελώσουν. Τα μανιτάρια θα πρέπει να αποβάλλουν όλη την υγρασία που έχουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. μέλι στα μανιτάρια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε στο τηγάνι και μαζί με αυτά και τη soy sauce.
- Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και έπειτα απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε ακόμα 1 κ.σ. μέλι και ανακατεύουμε για τελευταία φορά.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.