Πέννες με κοτόπουλο, μπρόκολο και λιαστή ντομάτα
Τέλεια επιλογή
Λαχταριστό πιάτο, αγαπημένες πένες με κοτόπουλο
![penes_me_kotopoylo](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2025-02-14/penes_me_kotopoylo.jpg)
Αν θέλεις να φας κάτι εύκολο, υγιεινό και πεντανόστιμο, τότε πάρε ζυμαρικά, κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και μπρόκολο και φτιάξε ένα υπέροχο φαγητό, που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια. Αυτή η συνταγή συνδιάζει τη γεύση των ζυμαρικών με το κοτόπουλο και τα υγιεινά λαχανικά.
Υλικά για πέννες με κοτόπουλο, μπρόκολο και λιαστή ντομάτα
- 400 γρ. Πέννες
- 1 μικρό μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 στήθη κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 3/4 κ.γ. λευκό πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 3/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 80 γρ. λιαστές ντομάτες
- Αλάτι
Συνταγή για πέννες με κοτόπουλο, μπρόκολο και λιαστή ντομάτα
- Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
- Μόλις τα ζυμαρικά πάρουν μια βράση προσθέτουμε και το μπρόκολο ώστε να βράσουν μαζί.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες και πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι, λευκό πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη και ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε ώστε τα μυρωδικά να πάνε σε όλο το κοτόπουλο και έπειτα το προσθέτουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι το τυρί κρέμα, μαζί με το νερό από τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Λίγο πριν να αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με το μπρόκολο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.