Όλοι μας λατρεύουμε τα γλυκά, αλλά η συνταγή για αυτό το κέικ μπανάνας με κανέλα και γαρίφαλλο απογειώνει τη γεύση. Θα το φτιάξετε σε λίγα λεπτά με ιδιαίτερα υλικά που είναι "υπεύθυνα" για την ωραία γεύση του.


Υλικά για  κέικ μπανάνας

  • 70 γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κομμάτια
  • 230 γρ.ψίχα μπανάνας (2 μεγάλες ώριμες μπανάνες)
  • 1 αυγό
  • 125 ml γάλα
  • 65 γρ. καφέ ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
  • ½ κουταλάκι γαρίφαλα αλεσμένα
  • 200 γρ. αλεύρι φαρίνα για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. χοντροκομμένα καρύδια

Συνταγή για κέικ μπανάνας

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και στρώνουμε τη βάση του ταψιού με λαδόχαρτο.
  • Στον κάδο του πολυμίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
  • Τέλος, ανακατεύουμε στο μείγμα τα καρύδια με ένα κουτάλι, μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά.
  • Προσέχουμε να μην το παραψήσουμε γιατί θέλουμε το κέικ μας να είναι κολλώδες και όχι σφιχτό.