Μια πολύ εύκολη συνταγή για γαλατόπιτα που έρχεται από τη Μεσσηνία. Διαφέρει από τις άλλες συνταγές γαλατόπιτας στο ότι περιέχει ελαιόλαδο αντί για βούτυρο και αυτό είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που δημιουργεί μια... άλλη γεύση από τη συνηθισμένη.


Υλικά για μεσσηνιακή γαλατόπιτα

  • 1.25 λίτρα φρέσκο γάλα 
  • 135 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
  • 3 αυγά, καλά χτυπημένα
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες βανίλια

Συνταγή για μεσσηνιακή γαλατόπιτα

  • Σε μία κατσαρόλα wok ζεσταίνουμε το γάλα.
  • Όταν το γάλα είναι χλιαρό, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας εναλλάξ μια σπάτουλα σιλικόνης και ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Μόλις πήξει η κρέμα μας, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά.
  • Όταν η κρέμα μας γίνει χλιαρή, ρίχνουμε τα αυγά, τα οποία νωρίτερα έχουμε χτυπήσει.
  • Αδειάζουμε μέσα στο ταψί ή πυρέξ μας το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
  • Αν δούμε ότι η πίτα μας αρπάζει σε χρώμα από επάνω, την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και αφαιρούμε από το ταψί μας.
  • Σερβίρουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.