Τα μπιφτέκια είναι αναμφισβήτητα το πιο χαρακτηριστικό φαγητό της Τσικνοπέμπτης. Η σημερινή συνταγή αφορά τα πιο ζουμερά μπιφτέκια που έχετε φάει και μπορείτε να φτιάξετε με τα χεράκια σας. Δείτε τα μυστικά βήμα- βήμα.



Υλικά για μπιφτέκια

  • 650γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • Ψίχα από 3 φέτες ψωμιού μέτριες
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο, ή τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο, ή ½ κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό (προαιρετικό)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για μπιφτέκια

  • Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού στο γάλα, μέχρι να φουσκώσει και μετά την στύβετε καλά με τα χέρια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτετε το ψωμί και ζυμώνετε το μίγμα πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνετε το μίγμα για 15 λεπτά, να σταθεί.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σχηματίζετε στρογγυλά μπιφτέκια με πρέσα για μπιφτέκια, τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψάκι φούρνου και τα ψήνετε για 15 – 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα, φροντίζοντας να τα γυρνάτε και από τις δύο πλευρές.