Τσικνοπέμπτη: Συνταγή για μπιφτέκια σαν της ταβέρνας
Ζουμερά και νόστιμα
Πώς θα φτιάξετε τα πιο ζουμερά μπιφτέκια, μαγειρεμένα όπως τα τρώτε στην ταβέρνα

Τα μπιφτέκια είναι αναμφισβήτητα το πιο χαρακτηριστικό φαγητό της Τσικνοπέμπτης. Η σημερινή συνταγή αφορά τα πιο ζουμερά μπιφτέκια που έχετε φάει και μπορείτε να φτιάξετε με τα χεράκια σας. Δείτε τα μυστικά βήμα- βήμα.
Υλικά για μπιφτέκια
- 650γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- Ψίχα από 3 φέτες ψωμιού μέτριες
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο, ή τριμμένο στον τρίφτη
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο, ή ½ κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό (προαιρετικό)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για μπιφτέκια
- Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού στο γάλα, μέχρι να φουσκώσει και μετά την στύβετε καλά με τα χέρια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτετε το ψωμί και ζυμώνετε το μίγμα πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνετε το μίγμα για 15 λεπτά, να σταθεί.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σχηματίζετε στρογγυλά μπιφτέκια με πρέσα για μπιφτέκια, τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψάκι φούρνου και τα ψήνετε για 15 – 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα, φροντίζοντας να τα γυρνάτε και από τις δύο πλευρές.