Θέλετε να την Τσικνοπέμπτη να ψήσετε σουβλάκια στο φούρνο του σπιτιού σας; Αυτή η συνταηή θα σας λύσει τα χέρια, γιατί εκτός του ότι είναι εγγυημένη, είναι πολύ εύκολη και σας βγάζει από μπελάδες, οσμές και πανικό στην κουζίνα σας.



Υλικά για σουβλάκια στο φούρνο

  • 6 τεμάχια σουβλάκια κοτόπουλο 
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρέσκο δεντρολίβανο σε κλωνάρια

Για τη μαρινάδα

  • 80 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 30 γρ μουστάρδα
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 100 ml νερό
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Ρίγανη ξερή
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ½ κ.γ. κάρυ

Συνταγή για σουβλάκια στο φούρνο

  • Αλατοπιπερώνουμε τα σουβλάκια και τα αφήνουμε σε ένα βαθύ σκεύος την άκρη.
  • Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Περιχύνουμε τα σουβλάκια με τη μαρινάδα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Σε μία γάστρα με καπάκι στρώνουμε στον πάτο μία λαδόκολλα, από πάνω τα κλωνάρια δεντρολίβανου και τοποθετούμε πάνω στη σειρά τα σουβλάκια, περιχύνουμε και τα υγρά της μαρινάδας.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για 25 λεπτά.