Γλυκό για Τσικνοπέμπτη: Φτιάξτε μηλόπιτα στο τηγάνι σε 20 λεπτά
Αρωματική και νόστιμη
Μια εξαιρετική συνταγή μηλόπιτας για την Τσικνοπέμπτη

Η μηλόπιτα είναι ένα λατρεμένο γλυκό εδώ και αιώνες. Αλλά αλήθεια, έχετε δοκιμάσει ποτέ να κάνετε μηλόπιτα στο τηγάνι; Ακολουθήστε την συνταγή και θα δείτε ότι γίνεται, εύκολα και γρήγορα! Ένα υπέροχο γλυκό και για την Τσικνοπέμπτη.
Για το χυλό
Υλικά για μηλόπιτα στο τηγάνι
- 3 μήλα
- 1 κ.σ βούτυρο
- 1 κ.σ μέλι
- 1 κ.γ υγρή βανίλια
- 1/2 κ.γ κανέλα
Για το χυλό
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα γάλα
- πρέζα αλάτι
- 100 γρ. αλεύρι μαλακό
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ μπέικιν
- Καρύδια-σταφίδες
Συνταγή για μηλόπιτα στο τηγάνι
- Στο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το μέλι, τα μήλα λεπτές φέτες ή μικρά κομματάκια και τη βανίλια.
- Χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά μας και αφήνουμε 5 λεπτάκια να ροδίσουν.
- Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το αλάτι με έναν αυγοδάρτη και βάζουμε το γάλα με το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και μπέικιν και ομογενοποιούμε.
- Ανοίγουμε το καπάκι από το τηγάνι μας και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα μαζί με σταφίδες και καρύδια.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι του το τηγάνι και χαμηλώνουμε πάλι την φωτιά για 10-15 λεπτά ακόμη.
- Παίρνουμε ένα πιάτο και γυρνάμε τη μηλόπιτα μας σαν ομελέτα.
- Την ψήνουμε με σκεπασμένο καπάκι άλλα 10 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με άχνη, κανέλα, σταφίδες και καρύδια