Η μηλόπιτα είναι ένα λατρεμένο γλυκό εδώ και αιώνες. Αλλά αλήθεια, έχετε δοκιμάσει ποτέ να κάνετε μηλόπιτα στο τηγάνι; Ακολουθήστε την συνταγή και θα δείτε ότι γίνεται, εύκολα και γρήγορα! Ένα υπέροχο γλυκό και για την Τσικνοπέμπτη.

Υλικά για μηλόπιτα στο τηγάνι

  • 3 μήλα
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 1 κ.σ μέλι
  • 1 κ.γ υγρή βανίλια
  • 1/2 κ.γ κανέλα

Για το χυλό

  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα γάλα
  • πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ μπέικιν
  • Καρύδια-σταφίδες

Συνταγή για μηλόπιτα στο τηγάνι

  • Στο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το μέλι, τα μήλα λεπτές φέτες ή μικρά κομματάκια και τη βανίλια.
  • Χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά μας και αφήνουμε 5 λεπτάκια να ροδίσουν.
  • Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το αλάτι με έναν αυγοδάρτη και βάζουμε το γάλα με το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και μπέικιν και ομογενοποιούμε.
  • Ανοίγουμε το καπάκι από το τηγάνι μας και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα μαζί με σταφίδες και καρύδια.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι του το τηγάνι και χαμηλώνουμε πάλι την φωτιά για 10-15 λεπτά ακόμη.
  • Παίρνουμε ένα πιάτο και γυρνάμε τη μηλόπιτα μας σαν ομελέτα.
  • Την ψήνουμε με σκεπασμένο καπάκι άλλα 10 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη, κανέλα, σταφίδες και καρύδια