Έρχεται η Τσικνοπέμπτη και οι μπριζόλες έχουν την τιμητική τους. Όταν πρόκειται για μοσχάρι, ψάξτε για ένα κομμάτι που είναι σκούρο κόκκινο και διαλέξτε ένα κομμάτι που να έχει και "λίγο" λίπος. Το λίπος σημαίνει κρέας "ζουμερό".

Υλικά για μοσχαρίσια μπριζόλα στο γκρίλ του φούρνου

  • μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Συνταγή για μοσχαρίσια μπριζόλα στο γκρίλ του φούρνου


  • Βγάλτε το κρέας σας από το ψυγείο και αφήστε το τουλάχιστον για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάλτε να ζεσταθεί το γκριλ του φούρνου στους 240 βαθμούς.
  • Τη σχάρα, βάλτε την στο δεύτερο υψηλότερο σημείο του φούρνου.
  • Σε ένα ταψί απλώστε διπλή λαδόκολλα και από πάνω τοποθετήστε μία σχάρα (το ταψί χρειάζεται για να μαζέψει τα ζουμιά που θα τρέξουν, η λαδόκολλα για να μην κολλήσουν τα ζουμιά στο ταψί).
  • Αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο την μπριζόλα και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε την πάνω στην σχάρα.
  • Αφήστε την να ψηθεί για 8 με 10 λεπτά από μία πλευρά και με λαβίδα ψησίματος γυρίστε την για άλλα 8 λεπτά από την άλλη (ο χρόνος εξαρτάτε και από το μέγεθος και το πάχος της μπριζόλας).
  • Συνεχίστε το ψήσιμο αν την θέλετε καλοψημένη, γυρνώντας τακτικά μέχρι να ψηθεί όπως την θέλετε.
  • Αν βλέπετε ότι "αρπάει" κατεβάστε τη σχάρα του φούρνου μία θέση.
  • Μόλις είναι έτοιμη, βγάλτε την σε πιάτο και τυλίξτε την με αλουμινόχαρτο (εγώ τυλίγω όλο το πιάτο) για 10 λεπτάκια, να ξεκουραστεί
  • Κόψτε την σε φέτες, βάλτε αλάτι, πιπέρι και απολαύστε.