Τσικνοπέμπτη: Αυτή είναι η καλύτερη μαρινάδα για χοιρινά σουβλάκια
Λαχταριστή συνταγή
Η πιο πετυχημένη συνταγή για μαρινάδα σε σουβλάκια χοιρινά

Στην Τσικνοπέμπτη τα χοιρινά σουβλάκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα για μπάρμπεκιου και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Η επιτυχία τους, όμως, δεν εξαρτάται μόνο από την ποιότητα του κρέατος, αλλά και από τη μαρινάδα που θα χρησιμοποιήσετε.
Υλικά για μαρινάδα για χοιρινά σουβλάκια
- 1 κιλό χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μηλόξυδο ή άλλο ξύδι
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- Ρίγανη
- Δενδρολίβανο
- Αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για μαρινάδα για χοιρινά σουβλάκια
- Αρχίζουμε τη συνταγή μας για τη μαρινάδα.
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι και το μέλι.
- Ανακατεύουμε καλά
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε το κρέας στο μπολ με τη μαρινάδα και τοποθετούμε από πάνω τις φέτες κρεμμυδιού.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 έως 3 ώρες.
- Αφού περάσει ο χρόνος, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και περνάμε το κρέας σε καλαμάκια που έχουμε μουλιάσει σε νερό.
- Ανάμεσα στα κομμάτια του χοιρινού μπορείτε να προσθέσετε πιπεριές ή ντομάτα.
- Τέλος τοποθετούμε τα σουβλάκια είτε στη σχάρα, είτε σε κάρβουνα, ή με τον τρόπο που προτιμάτε.