Στην Τσικνοπέμπτη τα χοιρινά σουβλάκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα για μπάρμπεκιου και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Η επιτυχία τους, όμως, δεν εξαρτάται μόνο από την ποιότητα του κρέατος, αλλά και από τη μαρινάδα που θα χρησιμοποιήσετε.


Υλικά για μαρινάδα για χοιρινά σουβλάκια

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο ή άλλο ξύδι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Ρίγανη
  • Δενδρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για μαρινάδα για χοιρινά σουβλάκια

  • Αρχίζουμε τη συνταγή μας για τη μαρινάδα.
  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι και το μέλι.
  • Ανακατεύουμε καλά 
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Ρίχνουμε το κρέας στο μπολ με τη μαρινάδα και τοποθετούμε από πάνω τις φέτες κρεμμυδιού.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 έως 3 ώρες. 
  • Αφού περάσει ο χρόνος, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και περνάμε το κρέας σε καλαμάκια που έχουμε μουλιάσει σε νερό.
  • Ανάμεσα στα κομμάτια του χοιρινού μπορείτε να προσθέσετε πιπεριές ή ντομάτα. 
  • Τέλος τοποθετούμε τα σουβλάκια είτε στη σχάρα, είτε σε κάρβουνα, ή με τον τρόπο που προτιμάτε.