Εδώ παρουσιάζουμε τον τρόπο που θα γίνουν πεντανόστιμα τα σουβλάκια μας στο φούρνο, τυλιγμένα σε λαδόκολλα. Το μυστικό για να γίνουν ζουμερά και να ψηθούν από όλες τις πλευρές είναι να τα επαλείψετε καλά με τα υγρά υλικά.


Υλικά για συβλάκια στο φούρνο σε λαδόκολλα

  • 1,5 κιλό χοιρινό σπάλα
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
  • 3 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα μπαλσάμικο ξύδι 

Συνταγή για σουβλάκια στο φούρνο σε λαδόκολλα

  • Κόβουμε το κρέας σε ροδέλες.
  • Βάζουμε τα υλικά πάνω σε λαδόκολλα με ένα μείγμα από αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, θυμάρι και σκόρδο.
  • Περνάμε τα υλικά εναλλάξ στα καλαμάκια και τα τοποθετούμε πάνω σε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα.
  • Στη συνέχεια, περιχύνουμε τα σουβλάκια με ένα μείγμα από λεμόνι, ελαιόλαδο, μπαλσάμικο.
  • Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μουστάρδα ή χυμό πορτοκάλι.
  • Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
  • Τυλίγουμε τα σουβλάκια με το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 1,5 ώρα. Στα τελευταία 15 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.