Γλυκό της Τσικνοπέμπτης: Έτσι θα φτιάξετε την πιο εύκολη κρέμα καραμελέ
Λιώνει στο στόμα
Λαχταριστή συνταγή για την νόστιμη κρέμα καραμελέ

Η κρέμα καραμελέ είναι ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά. Με αυτή τη συνταγή θα την φτιάξετε εύκολα προκαλώντας μεγάλη εντύπωση στους καλεσμένους σας, καθώς είναι ένα γλυκό που λιώνει στο στόμα.
Για την κρέμα
Για την κρέμα
Υλικά για κρέμα καραμελέ
Για την καραμέλα- 200γρ. ζάχαρη
- 100 ml νερό
- χυμό λεμονιού
Για την κρέμα
- 450 ml γάλα
- 3 αυγά
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 κουταλιά υγρή βανίλια
Συνταγή για κρέμα καραμελέ
Για την καραμέλα- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ξεκινάμε προσθέτοντας 200 γραμμάρια ζάχαρη και 100 ml. νερό, τοποθετώντας το σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να λιώσει πλήρως η ζάχαρη, διασφαλίζοντας ότι δεν θα καεί.
- Μόλις η ζάχαρη έχει λιώσει και έχει αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή, σταματάμε το ανακάτεμα.
- Με αυτόν τον τρόπο η καραμέλα θα αποκτήσει ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού.
- Αφού ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία, μοιράζουμε την καραμέλα σε φόρμες για κρέμα καραμελέ.
- Αν δεν διαθέτετε φόρμες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μιας χρήσης σκεύη που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ.
Για την κρέμα
- Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 450 ml. γάλα, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση της συνταγής μας.
- Σε ένα μπολ, σπάμε προσεκτικά 3 αυγά και τα ανακατεύουμε με 100 γραμμάρια ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και αφράτο.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια.
- Ρίχνουμε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας στο μείγμα των αυγών και της ζάχαρης, ανακατεύοντας καλά.
- Αφού ανακατέψουμε, προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα.
- Ανακατεύουμε ξανά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Στη συνέχεια, μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες που έχουμε ετοιμάσει, τοποθετώντας το πάνω από την καραμέλα που έχουμε φτιάξει προηγουμένως.
- Ψήνουμε σε μπεν μαρί, τοποθετώντας τις φόρμες σε ένα ταψί γεμάτο νερό, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό μας.