Γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι χωρίς μίξερ με ένα απλό ανακάτεμα
Πλούσια σε γεύση και αρώματα
Η γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι είναι ένα ελαφρύ γλυκό για όλες τις ώρες

Η γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι είναι ένα νόστιμο και πολύ εύκολο γλυκό. Θα το φτιάξετε με απλά υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας και θα το απολαύσετε όλες τις ώρες. Από το πρωί με τον καφέ σας μέχρι και ως βραδινό επιδόρπιο.
Υλικά για γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι
- 3 μεσαία αυγά
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 60 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο και χλιαρό
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 320 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Συνταγή για γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι
- Για να φτιάξουμε την γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C.
- Ντύνουμε με λαδόκολλα το εσωτερικό ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 22-24 εκ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τα αυγά με το κορν φλάουρ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τέλος την κρέμα γάλακτος.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το στρώνουμε στο ταψάκι και φουρνίζουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει περιμετρικά.
- Τη σερβίρουμε χλιαρή.