Μια πολύ καλή λύση για ένα νόστιμο συνοδευτικό σε κάθε σας γεύμα είναι οι πατάτες α λα κρεμ που μαζί με ένα σνίτσελ ή ένα άλλο κρεατικό, θα ολοκληρώσουν το τραπέζι σας.

Υλικά για τις πατάτες α λα κρεμ

  • 1.5 κιλό πατάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • πατάτες α λα κρεμ

Συνταγή για πατάτες α λα κρεμ

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώστε το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσετε και βάλτε μία στρώση πατάτες
  • Πασπαλίστε με το κρεμμύδι και το τριμμένου τυρί
  • Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώστε
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία με μία δεύτερη στρώση από πατάτες, κρεμμύδι, τυρί, κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο
  • Τέλος, ρίξτε ακόμη μία στρώση από πατάτες και τυρί
  • Αραιώστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με λίγο νερό και ρίξτε την στο πυρέξ
  • Ψήστε για 45-60 λεπτά στους 180 βαθμούς
  • Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες, αφήστε τις για περίπου μία ώρα να κρυώσουν και να δέσουν τα υλικά