Συνταγή για πατάτες αλά κρεμ
Λαχταριστή συνταγή
Βάλτε την ποδιά σας και φτιάξτε ένα πεντανόστιμο αλά κρεμ με πατάτες, τυρί και βούτυρο

Μια πολύ καλή λύση για ένα νόστιμο συνοδευτικό σε κάθε σας γεύμα είναι οι πατάτες α λα κρεμ που μαζί με ένα σνίτσελ ή ένα άλλο κρεατικό, θα ολοκληρώσουν το τραπέζι σας.
Υλικά για τις πατάτες α λα κρεμ
- 1.5 κιλό πατάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- πατάτες α λα κρεμ
Συνταγή για πατάτες α λα κρεμ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βουτυρώστε το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσετε και βάλτε μία στρώση πατάτες
- Πασπαλίστε με το κρεμμύδι και το τριμμένου τυρί
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώστε
- Επαναλάβετε τη διαδικασία με μία δεύτερη στρώση από πατάτες, κρεμμύδι, τυρί, κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο
- Τέλος, ρίξτε ακόμη μία στρώση από πατάτες και τυρί
- Αραιώστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με λίγο νερό και ρίξτε την στο πυρέξ
- Ψήστε για 45-60 λεπτά στους 180 βαθμούς
- Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες, αφήστε τις για περίπου μία ώρα να κρυώσουν και να δέσουν τα υλικά