Η ζεστή αυτή κοτόσουπα με τρικολόρε τορτελίνι έχει βαθιά νοστιμιά και πλούσια γεύση. Μια εξαιρετική συνταγή που θα προσφέρει θαλπωρή στο καθημερινό σας τραπέζι.



Υλικά για Κοτόσουπα με τρικολόρε τορτελίνια

  • 250 γρ. τρικολόρε τορτελίνι με τυριά 
  • 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • Αλάτι - πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 3 κ.σ. σέλερι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 200 γρ. τυρί κρέμα


Για το σερβίρισμα
  • Ελαιόλαδο
  • Φρέσκο θυμάρι, μπούκοβο (προαιρετικά)

Συνταγή για Κοτόσουπα με τρικολόρε τορτελίνια

  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ρίγανη, το τζίντζερ, τη σκόνη μουστάρδας, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Φορώντας γάντια μίας χρήσης καρυκεύουμε το κοτόπουλο με το μείγμα και από τις δύο πλευρές.
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ξύνουμε τον πάτο της με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  • Στο μεταξύ κόβουμε το κοτόπουλο σε ασύμμετρα μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στα λαχανικά.
  • Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε τη σούπα να σιγομαγειρευτεί για 20-25 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και το κοτόπουλο).
  • Τέλος προσθέτουμε τα Τρικολόρε Τορτελίνι με Τυριά MISKO και συνεχίζουμε το βρασμό για ακόμα 13 λεπτά.
  • Μόλις η σούπα είναι έτοιμη προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.