Λαχταριστά μπισκοτάκια μπορούν να γίνουν το σνακ για όλες τις ώρες. Αυτή η συνταγή είναι απλή και εύκολη για μπισκότα που μπορείς να πάρεις στο γραφείο, στην εκδρομή ή και τα παιδιά στο σχολείο.



Υλικά για μπισκότα λεβάντας

  • 80 γραμμάρια ζάχαρη με άρωμα λεβάντας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 γραμμάρια Βιτάμ ή βούτυρο
  • 30 γραμμάρια λευκό κρασί γλυκό
  • 130 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη λεβάντα

Συνταγή για μπισκότα λεβάντας

  • Βάζουμε σε ένα βάζο απλή ζάχαρη και ρίχουμε 4 κλωνάρια λεβάντας.
  • Αφήνουμε το βάζο κλειστό για 10 ημέρες.
  • Μετά, η ζάχαρη με άρωμα λεβάντας είναι έτοιμη για χρήση.
  • Στο μίξερ ανακατεύουμε στα γρήγορα το Βιτάμ με τη ζάχαρη.
  • Σταματάμε το χτύπημα και, με το χέρι, ενσωματώνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  • Ζυμώνουμε λίγο ακόμα και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • Κόβουμε τα μπισκότα στο σχήμα που μας αρέσει και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C.
  • Διακοσμούμε με φρέσκια τριμμένη λεβάντα.