Ποιος είπε ότι στη νηστεία δεν μπορούμε να τρώμε όλα όσα μας αρέσουν; Ακόμα και στη Σαρακοστή μπορούμε να φάμε όλα τα αγαπημένα μας φαγητά, φτιάχνοντας γεύματα, που είναι εξίσου γευστικά και νόστιμα. Αυτή εδώ η συνταγή για ριζότο θαλασσινών, εγγυάται ένα γευστικό ταξίδι, που θα αγαπήσει κάθε λάτρης των θαλασσινών.



Yλικά για Ριζότο θαλασσινών

  • ¾ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι (της προτίμησης σας)
  • 200 γρ. μύδια καθαρισμένα
  • 200 γρ. σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια
  • 200 γρ. χταπόδι (2 πλοκάμια από ένα μέτριο χταπόδι, βρασμένα και κομμένα σε κομμάτια)
  • 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 200 γρ. καλαμάρια καθαρισμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • Μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • Μισό ποτήρι νερό κρασί
  • 3 ½ κούπες ζεστό νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για Ριζότο θαλασσινών

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι μας, το οποίο έχουμε ψιλοκόψει από πριν και το σωτάρουμε.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.γ. ζάχαρη.
  • Έπειτα, όταν το κρεμμύδι αρχίσει να μαραίνεται και να ξανθαίνει λίγο, ρίχνουμε τα καλαμάρια, τις σουπιές και το χταπόδι.
  • Σωτάρουμε, ανακατεύοντας και γυρνώντας όλα μας τα υλικά συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε μια κούπα νερό και το ρύζι μας, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει μια καλή βράση.
  • Σβήνουμε με λίγο κρασί, το οποίο αφήνουμε να εξατμιστεί, για να μας δώσει τα αρώματα του.
  • Αφού εξατμιστεί το κρασάκι, προσθέτουμε νερό για το βράσιμο.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας, όχι τελείως, και αφού πιει το νερό, προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια μας.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και λίγο πριν το τέλος τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το καπάκι και κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά για να τραβήξει τα υγρά του.
  • Το αφήνουμε λίγο να τραβήξει και αυτό ήταν.