Καλαμαράκια τηγανητά, τραγανά όπως της ταβέρνας
Εύκολη συνταγή
Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και τραγανά τηγανητά καλαμαράκια για την Καθαρά Δευτέρα

Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι ένας μεζές θαλασσινός που επιβάλλεται να τον απολαύσεις τόσο την Καθαρά Δευτέρα, όσο και και ολόκληρη την Σαρακοστή.
Υλικά για καλαμαράκια τηγανητά
- Καλαμαράκια
- Αλεύρι
- Μια κούπα κορν φλάουρ
- Αλάτι
- Ηλιέλαιο
Συνταγής για καλαμαράκια τηγανητά
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμαράκια.
- Αν είναι κατεψυγμένα πρέπει να έχουν ξεπαγώσει πλήρως. Το ιδανικό είναι η προεργασία να έχει γίνει από το προηγούμενο βράδυ.
- Αποφεύγουμε να βγάλουμε την εξωτερική πέτσα και προσοχή, σε περίπτωση που πάρετε ακαθάριστα καλαμαράκια να βγάλετε το διάφανο κόκαλο.
- Ενα από τα μυστικά είναι τα καλαμαράκια να είναι στεγνά όταν τα ετοιμάσουμε για το τηγάνι.
- Εξού και η συμβουλή για να κάνετε την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ.
- Τα καθαρίζετε τα βάζετε στου σουρωτήρι και τα αφήνετε το βράδυ στο ψυγείο.
- Αν δεν έχετε χρόνο για κάτι τέτοιο ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, τα αφήνετε να στραγγίξουν από τα πολλά νερά και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
- Παίρνουμε τα καλαμαράκια και τα περνάμε από το μείγμα αλευριού-κορν φλάουρ προσεκτικά, να πάρουν αλεύρι καλά.
- Τα τινάζουμε να φύγουν τα περιττά αλεύρια πριν τα βάλουμε στο τηγάνι.
- Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε πολύ καυτό ηλιέλαιο, είναι σημαντικό το λάδι μας να είναι καυτό, να τα καλύπτει και τα καλαμαράκια να μην είναι κολλημένα, αλλά να έχουν χώρο στο τηγάνι.
- Τα τηγανίζουμε το πολύ για δύο με τρία λεπτά, μέχρι να κάνουν χρυσαφί κρούστα.
- Είναι σημαντικό να μην τα παρατηγανίσουμε γιατί θα σκληρήνουν.
- Τα βγάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το πολύ λάδι.
- Τα μεταφέρουμε στην πιατέλα μας και αλατίζουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι, κατά προτίμηση.