Πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα και η ταραμοσαλάτα είναι ένα διστροφικό έθιμο της χώρας μας εκείνη την ημέρα. Παραδοσιακός μεζές της Καθαράς Δευτέρας και όχι μόνο, αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από τη μοναδική και νόστιμη γεύση της.


Υλικά για ταραμοσαλάτα

  • 150 g ταραμά (αυγά μπακαλιάρου)
  • 200 g μουλιασμένου μπαγιάτικου ψωμιού (ψίχα μόνο)
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 2 λεμόνια (χυμό)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ελιές, κάπαρη, κριτσίνια

Συνταγή για ταραμοσαλάτα

  • Βάζετε τον ταραμά με το μισό χυμό λεμονιού και το κρεμμύδι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθεί ο ταραμάς.
  • Προσθέτετε την ψίχα ψωμιού αφού τη στραγγίξατε πολύ καλά και χτυπάτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Προσθέτετε όσο ελαιόλαδο χρειάζεται, λίγο λίγο και εναλλάξ με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, ενώ χτυπάτε το μίγμα συνεχώς μέχρι να πήξει καλά.
  • Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα σε μπολ και τη γαρνίρετε με ελιές ή κάπαρη.