Σουπιές με σπανάκι: Η κλασική συνταγή
Μεζές με σάλτσα
Οι σουπιές με σπανάκι είναι ένας υπέροχος μεζές με σάλτσα

Η κλασική συνταγή για τις σουπιές με σπανάκι φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Τη διαφορά κάνει το λευκό κρασί που θα σβήσει υπέροχα το φαγητό καθώς βράζει. Ένας πεντανόστιμος μεζές για τη Σαρακοστή.
Υλικά για σουπιές με σπανάκι
- 1.500 γρ. σουπιές, καθαρισμένες, κομμένες σε κομμάτια-μπουκιές
- 150 ml λευκό ξηρό κρασί
- 2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
- 400 γρ. σπανάκι, μέτρια κομμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για σουπιές με σπανάκι
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
- Ρίχνουμε τις σουπιές και σκεπάζουμε αμέσως με καπάκι.
- Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, σείοντας τακτικά το τηγάνι, μέχρι οι σουπιές να βγάλουν να υγρά τους που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τις ντομάτες και 150 ml ζεστό νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε το υγρό να πάρει βράση και χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά.
- Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και το φαγητό να μείνει με μια δεμένη σάλτσα.