Μπισκότα βρώμης με κομματάκια σοκολάτας
Βρώμη, η βασίλισσα των δημητριακών
Νόστιμα μπισκότα βρώμης με σοκολάτα, κανέλα και λάδι καρύδας

Αυτά τα μπισκότα βρώμης με κομματάκια σοκολάτας είναι ένα υπέροχο σνακ, καθώς η βρώμη είναι η βασίλισσα των δημητριακών. Πρώτο πλεονέκτημα της προτίμησης στην βρώμη, είναι ότι πρόκειται για ένα δημητριακό, το οποίο μας χορταίνει. Επίσης, αυτός ο κορεσμός που προσφέρει η βρώμη, μας αποτρέπει από το να τσιμπολογάμε και να παίρνουμε τζάμπα θερμίδες. Έτσι, με δύο κουταλιές βρώμης στο γάλα ή στο γιαούρτι μας, μας βοηθάει να ελέγχουμε το βάρος μας.
Υλικά για μπισκότα βρώμης με κομματάκια σοκολάτας
- 1 ¼ κούπας (100 γρ) νιφάδες βρώμης
- ¾ κούπας (90 γρ) αλεύρι
- 1 κ.σ. κανέλα
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας
- 1 ½ κ.σ. μαγειρική σόδα
- ¼ κ.σ. αλάτι
- 1/3 κούπας (106 γρ) σιρόπι σφενταμιού
- 1 αβγό
- ½ κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κούπας (90 γρ) κομματάκια σοκολάτας
Συνταγή για μπισκότα βρώμης με κομματάκια σοκολάτας
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170oC.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη βρώμη, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αβγό, το σιρόπι σφενταμιού, το λάδι καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Ανακατεύουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
- Ψύχουμε το μείγμα για 30’ στο ψυγείο.
- Τα φτιάχνουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε επιφάνεια ψησίματος καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί.
- Πατάμε ελαφρώς για να απλώσουν.
- Ψήνουμε για 12’ – 13’ ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.