Ελαφριά, τραγανά και νόστιμα αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια μπορούν να συνοδεύουν τον καφέ σας σε όλη την περίοδο της Σαρακοστής. Το υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού ταιριάζει ωραία με όλες τις ώρες που αναζητούμε ένα μικρό σνακ.


Υλικά για νηστίσιμα κουλουράκια με πορτοκάλι

  • 120 γρ. (1/2 κούπα + 1 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 120 γρ. (1/2 κούπα) χυμός πορτοκαλιού
  • 140 γρ. (1 + 1/4 κούπας) ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 400 γρ. (3 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

Συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια με πορτοκάλι

  • Για τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού, την άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
  • Πλάθουμε μπαλίτσες, περίπου 30 γρ. την καθεμία, τις πιέζουμε με το χέρι μας ελαφρώς και τις τακτοποιούμε στο ταψί.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.