Μια πολύ εύκολη συνταγή είναι το μπριάμ στο φούρνο, που θα σας πάρει πολύ λίγο χρόνο να τη φτιάξετε. Περιέχει πολύχρωμα λαχανικά και είναι ιδανικό πιάτο για την αποτοξίνωση από το κρέας, αλλά και για τις μέρες της Σαρακοστής.


Υλικά για μπριάμ στο φούρνο

  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 4-5 κολοκυθάκια σε ροδέλες
  • 4-5 μελιτζάνες σε σε ροδέλες
  • 2-3 καρότα σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές κόκκινες ή πράσινες
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 1/2 λεμόνι σε φέτες (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • Πιπέρι μαύρο,
  • πιπέρι γλυκό κόκκινο,
  • αλάτι,
  • ρίγανη

Συνταγή για μπριάμ στο φούρνο

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  • Έπειτα, πολτοποιούμε το σκόρδο.
  • Βάζουμε στο ταψί όλα τα λαχανικά, ρίχνουμε το σκόρδο, το χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο και στο τέλος τις φέτες λεμονιού για άρωμα.
  • Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
  • Οσοι θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το φαγητό σας με φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.