Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Εδώ παρουσιάζουμε μια συνταγή για τεμπέλικη κολοκυθόπιτα, πολύ νόστιμη και εύκολη.

Υλικά για τεμπέλικη κολοκυθόπιτα

  • 2 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 3 κολοκυθάκια μέτριου μεγέθους
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ κιλό φέτα ή λευκό τυρί
  • 4 αυγά

Συνταγή για τεμπέλικη κολοκυθόπιτα

  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τους ρίχνουμε λίγο αλάτι.
  • Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν, προσθέτουμε το λάδι και το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν.
  • Στραγγίζουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια πιεζοντας τα στα χέρια σαν να τα στίβουμε.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τον άνηθο και τη φέτα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί (Νο36) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 75 λεπτά.
  • Σερβίρουμε ζεστό.