Νηστίσιμοι χορτοκεφτέδες με σπανάκι, δυόσμο και άνηθο
Λαχταριστή συνταγή
Μια νόστιμη συνταγή για χορτοκεφτέδες

Μια απολαυστική συνταγή για την περίοδο της νηστείας είναι αυτοί οι νόστιμοι χορτοκεφτέδες με σπανάκι, λάπατα, δυόσμο και άνηθο. Θα τους φτιάξετε με αλευράκι, φρυγανιά και ελαιόλαδο.
Υλικά για νηστίσιμους χορτοκεφτέδες
- 500 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
- 500 γρ. λάπατα, χοντροκομμένα
- 200 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ. φρυγανιά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- ½ μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
- ½ μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
- ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
- ¼ μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, Πιπέρι, Ελαιόλαδο
Συνταγή για νηστίσιμους χορτοκεφτέδες
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα το λάδι, τα κρεμμύδια, το πράσο και σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
- Ρίχνουμε στη συνέχεια, το σπανάκι, τα λάπατα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα χόρτα και να χάσουν τη περισσότερη εργασία.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν καλά.
- Τα αδειάζουμε έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, το δυόσμο, το αλεύρι, τις φρυγανιές, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσεως ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάθουμε έπειτα σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 20 με 25 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά.