Νηστίσιμη πίτσα με λαχανικά
Λαχταριστή συνταγή
Λαχταριστή και νόστιμη πίτσα με λαχανικά για την Σαρακοστή

Ποιός είπε ότι την περίοδο της νηστείας δεν μπορούμε να φάμε μια λαχταριστή πίτσα; Αυτή η συνταγή πίτσας είναι νηστίσιμη και μάλιστα έχει πολλά υλικά ώστε να είναι και πολύ χορταστική.
Για τη ζύμη
Για τη σάλτσα
Για τη γέμιση
Για τη ζύμη
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι.
• Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη και ελαστική ζύμη.
• Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Για τη σάλτσα
• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Σύνθεση
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250º C.
• Ανοίγουμε το φουσκωμένο ζυμάρι σε μέγεθος και σχήμα της αρεσκείας μας.
• Βάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε τα λαχανικά σε ποσότητα της αρεσκείας μας.
• Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελαιόλαδο.
• Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 250º C στον αέρα. Τα τελευταία 2-3 λεπτά βάζουμε την κουζίνα στην ένδειξη αέρας και αντίσταση κάτω για να ψηθεί και από κάτω.
Υλικά για νηστίσιμη πίτσα με λαχανικά
Για τη ζύμη
- 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
- Περίπο 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
- Μία πρέζα ζάχαρη
- 1 κ.γλ. Αλάτι
- Θυμάρι
Για τη σάλτσα
- 1/2 φλ.τσ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Για τη γέμιση
- Μερικά τοματίνια κομμένα στη μέση
- ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 μεγάλο (κομμένο σε φέτες) κρεμμύδι
- σε φέτες πράσινη πιπεριά
- κάπαρη
- Άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας
- για πασπάλισμα Ρίγανη
- για πασπάλισμα ελαιόλαδο
Συνταγή για νηστίσιμη πίτσα με λαχανικά
Για τη ζύμη
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι.
• Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη και ελαστική ζύμη.
• Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Για τη σάλτσα
• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Σύνθεση
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250º C.
• Ανοίγουμε το φουσκωμένο ζυμάρι σε μέγεθος και σχήμα της αρεσκείας μας.
• Βάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε τα λαχανικά σε ποσότητα της αρεσκείας μας.
• Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελαιόλαδο.
• Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 250º C στον αέρα. Τα τελευταία 2-3 λεπτά βάζουμε την κουζίνα στην ένδειξη αέρας και αντίσταση κάτω για να ψηθεί και από κάτω.