Ποιός είπε ότι την περίοδο της νηστείας δεν μπορούμε να φάμε μια λαχταριστή πίτσα; Αυτή η συνταγή πίτσας είναι νηστίσιμη και μάλιστα έχει πολλά υλικά ώστε να είναι και πολύ χορταστική.


Υλικά για νηστίσιμη πίτσα με λαχανικά


Για τη ζύμη

  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
  • Περίπο 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • Μία πρέζα ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. Αλάτι
  • Θυμάρι


Για τη σάλτσα

  • 1/2 φλ.τσ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη


Για τη γέμιση

  • Μερικά τοματίνια κομμένα στη μέση
  • ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 μεγάλο (κομμένο σε φέτες) κρεμμύδι
  • σε φέτες πράσινη πιπεριά
  • κάπαρη
  • Άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας
  • για πασπάλισμα Ρίγανη
  • για πασπάλισμα ελαιόλαδο


Συνταγή για νηστίσιμη πίτσα με λαχανικά


Για τη ζύμη

• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι.
• Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη και ελαστική ζύμη.
• Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Για τη σάλτσα

• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Σύνθεση

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250º C.
• Ανοίγουμε το φουσκωμένο ζυμάρι σε μέγεθος και σχήμα της αρεσκείας μας.
• Βάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε τα λαχανικά σε ποσότητα της αρεσκείας μας.
• Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελαιόλαδο.
• Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 250º C στον αέρα. Τα τελευταία 2-3 λεπτά βάζουμε την κουζίνα στην ένδειξη αέρας και αντίσταση κάτω για να ψηθεί και από κάτω.