Λαχταριστό σουφλέ λαχανικών με κρέμα γάλακτος και τυριά
Μια υπέροχη συνταγή
Πεντανόστιμο σουφλέ λαχανικών με κρέμα γάλακτος, τυριά και μοσχοκάρυδο

Αυτή η συνταγή δημιουργεί το τέλειο σουφλέ με ζυμαρικά που περιέχει ποικιλία πολύχρωμων λαχανικών, δυο ειδών τυριά και κρέμα γάλακτος, που το κάνουν χορταστικό και άκρως απολαυστικό.
Υλικά για σουφλέ λαχανικών με κρέμα γάλακτος και τυριά
- 500 γρ. Πέννες
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1 καρότο σε κυβάκια
- 250 γρ. αρακά φρέσκο ή κατ/νο
- 300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 2 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ. κασέρι τριμμένο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για σουφλέ λαχανικών με κρέμα γάλακτος και τυριά
- Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννες.
- Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε σε ρηχή κατσαρόλα 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το καρότο, τον αρακά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 8 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά τους. Προσθέτουμε το βασιλικό, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την μισή ποσότητα γραβιέρας και κασεριού, το μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Απλώνουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος τα μισά ζυμαρικά, τη μισή ποσότητα λαχανικών και περιχύνουμε με το μισό μείγμα κρέμας γάλακτος. Ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά, λαχανικά και κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε απαλά να στρωθούν ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
- Ψήνουμε τα ζυμαρικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί στην επιφάνειά τους.
- Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.