25η Μαρτίου: Συνταγή για την παραδοσιακή σκορδαλιά με πατάτα
Γιορτινή συνταγή
Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σκορδαλιά με πατάτα για το γεύμα της 25ης Μαρτίου

Την 25η Μαρτίου η ελληνική κουζίνα απαιτεί μια υπέροχη και άκρως παραδοσιακή σκορδαλιά που θα συνοδέψει άριστα τον μπακαλιάρο. Βέβαια μπορείτε να την αλέίψετε και στο ψημένο ψωμί ή να την απολαύσετε μαζί με πατάτες τηγανιτές ή μια ωραία σαλάτα.
Υλικά για σκορδαλιά με πατάτα
- 5-6 πατάτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- ξύδι από κρασί
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
- αλάτι και πιπέρι
Συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα
- Βράζουµε 5-6 µέτριες πατάτες µέχρι να µαλακώσουν εντελώς και αφαιρούµε τη φλούδα τους.
- Όσο είναι ακόµα ζεστές τις πολτοποιούµε µε το εργαλείο του πουρέ ή τις βάζουµε στο µπλέντερ, ανάλογα µε την τελική υφή που θέλουµε να δώσουµε στη σκορδαλιά µας.
- Προσθέτουµε 3-4 (ή και περισσότερες) σκελίδες πολτοποιηµένο σκόρδο, ανάλογα µε την ένταση που επιθυµούµε στο αποτέλεσµα.
- Ρίχνουµε σταδιακά, ανακατεύοντας ζωηρά 3-4 κουταλιές ξύδι από κρασί, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή όσο πάρει), 2-3 κουταλιές χυµό λεµονιού, ελάχιστο χλιαρό νερό, αλάτι και πιπέρι. Τα κτυπάµε καλά µέχρι να έχουµε µια αφράτη και κρεµώδη αλοιφή.
- Δοκιµάστε τη σκορδαλιά και προσθέστε όποιο υλικό νοµίζετε πως χρειάζεται, ανάλογα µε τη δική σας προτίµηση στη γεύση.
- Επίσης, κρατήστε την κάπως αραιή εφόσον όταν µπει στο ψυγείο θα πήξει ακόµη περισσότερο.
- Σερβίρετε ραντίζοντάς την µε λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκοµµένο κρεµµύδι, µαύρες ελιές και µαϊντανό.