Με αυτή τη συνταγή μπορείς να φτιάξεις τα πιο εύκολα πασχαλινά κουλουράκια χωρίς μίξερ μόνο με τέσσερα υλικά. Αν θέλεις βέβαια για περισσότερο άρωμα μπορείς να προσθέσεις και βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού. 


Υλικά για πασχαλινά κουλουράκια χωρίς μίξερ

  • 500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 160 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 80-100 gr ζάχαρη (και λίγη ακόμη για το τύλιγμα)
  • 160-180 ml γάλα («όσο σηκώσει» η συνταγή ώστε να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη)

Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια χωρίς μίξερ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα ώστε να γίνει σαν ψίχουλα ψωμιού.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ώστε να έχουμε εύπλαστη, κανονική ζύμη.
  • Αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά και ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
  • Πλάθουμε κουλουράκια μικρά.
  • Πριν κλείσουμε τα κορδονάκια τα τυλίγουμε σε ζάχαρη αν θέλουμε.
  • Τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, στον προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα.
  • Τα διατηρούμε σε κουτί ή μπολ που κλείνει. Για να μην πάρουν υγρασία.