Εύκολες γαρίδες σαγανάκι για τη Σαρακοστή
Σαρακοστιανή λιχουδιά
Η κλασική συνταγή της γιαγιάς για πεντανόστιμες γαρίδες σαγανάκι

Οι γαρίδες σαγανάκι λιώνουν στο στόμα, καθώς η σάλτσα τους είναι γεμάτη αρώματα. Θα τις φτιάξετε με ούζο, σκόρδο, φινόκιο και αρκετά ακόμα υλικά που συνθέτουν το τέλειο ορεκτικό, το οποίο βέβαια άνετα τρώγεται και ως κυρίως πιάτο.
Υλικά για γαρίδες σαγανάκι
- 10-12 γαρίδες
- 1-2 σκ. Σκόρδο
- 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
- 1/2 φινόκιο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1/2 συσκευασία τοματα Κον κασέ ή φρέσκια
- Ελαιόλαδο
- Μαιντανό
- Αλάτι, πιπέρι
- Φέτα (προαιρετικά)
Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
- Κόβουμε ζουλιέν(σε λεπτές λωρίδες) το κρεμμύδι και το φινόκιο.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερωνουμε και σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές έως ότου πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε τος γαρίδες και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο δίπλα, θα τος βάλουμε αργότερα πάλι μέσα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα, το κρεμμύδι και το φινόκιο και σοτάρουμε, τελος βάζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις τομάτες και 1 ποτηράκι του κρασιού νερό.
- Βάζουμε πάλι τις γαρίδες στο τηγάνι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά.
- Τέλος σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και αν θέλουμε χοντρόσπασμένη φέτα.